Opruimen of schoonmaken na een lijkvinding of van een 'plaats delict'

In de loop der jaren hebben wij heel wat objecten ontruimd waarin de bewoner het leven liet door een natuurlijke of onnatuurlijke dood. In vrijwel alle gevallen was er sprake van een situatie waarbij bloed, ontlasting, ontbindingsvloeistof of zelfs lichaamsdelen opgeruimd moesten worden.

Om een secundaire victimisatie te voorkomen, is het af te raden dat familieleden zelf de plaats opruimen en schoonmaken waar hun dierbare is omgekomen of een ongeval heeft gehad. Daarom raden wij u aan om de schoonmaak na een overlijden door ons te laten uitvoeren. Wij zorgen ervoor dat alle sporen van deze verschrikkelijke gebeurtenis uitgewist worden.

Een tweede reden waarom men de plaats van een delict of ongeval beter niet zelf kan opruimen, is de zeer hoge kans op besmetting. Niet alleen tijdens de werkzaamheden, maar ook achteraf, als het niet goed uitgevoerd werd. Gewoon schoonmaken is in deze gevallen meestal niet genoeg. Het zal achtergebleven bacteriën en virussen alleen maskeren, zodat kans op besmetting hoog blijft.

Door de verminderde sociale controle in onze huidige samenleving komt het vaker voor dat personen pas geruime tijd na hun overlijden aangetroffen worden. Zeker in dit soort gevallen is het risico op besmetting, zelfs na een klassieke schoonmaakbeurt, meer dan reëel. Allerhande bacteriën, schimmels en andere ziekteverwekkers blijven nog lang sluimeren.

Wij bezitten de nodige kennis, het materiaal en gespecialiseerde producten om dit op een professionele en discrete manier op te lossen. Het gaat dan bijvoorbeeld om desinfectie- en reinigingsmiddele, beschermende werkkleding en luchtfilters.Ook zijn alle medewerkers volledig ingeënt.

Meer informatie?

Wij benaderen elke ontruiming als een maatwerkproject. Alle afspraken worden vastgelegd. Hierdoor bent u verzekerd van een zorgeloze ontruiming. Neem voor meer informatie of een globale prijsindicatie gerust contact met ons op. Wij staan 7 dagen per week van 06:00 tot 23:00 voor u klaar.